Landskrona 0763-466819

Pianostämmare Mårten Winnberg

Helsingborg

Från mitt hem i Landskrona har jag åkt och utfört många pianostämningar i Helsingborg, men har många andra kopplingar till staden.

Pianostämmaren kommer till Helsingborg

Är du pianist eller piano-älskare, liksom jag? I Helsingborg saknas det inte spännande musikupplevelser.

Helsingborgs Pianofestival i augusti varje år, har en alldeles speciell karaktär, eftersom den håller till på Dunkers intima scen. Upplev klassisk pianomusik, som vanligtvis hörs i större salar, på ett nytt sätt. Med en förstklassig flygel och en skicklig pianist.

Namnkunnige Per Tengstrand var med och startade festivalen, och genom åren har många kända pianister bidragit och gett av sig själva.

Å andra sidan är inte staden utan en förstklassig större konsertsal, nämligen Helsingborgs Konserthus. Programmet är späckat och minst sagt varierat: allt från Weeping Willows, Bo Kasper och John Cleese, till Bach, Haydn, Stravinskij och RIchard Wagner.

På konserthuset finns Helsingborgs Symfoniorkester, en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar. Med konsertserien After Work, har orkestern förnyat och breddat publiken.

Genom åren har många talanger fötts i Helsingborg, som Hans Pålsson, en av Sveriges mest kända och aktiva pianister.  Genom genrerna finns namn som Peps Persson, Östen Warnebring och Rebecka Karlsson.

Jag passar på att slå ett slag för Helsingborgs Kammarkör, eftersom jag själv jobbar med körer.

Vart går du för att handla, eller om inte annat prova pianon o flyglar? (Eller andra musikinstrument för den delen.)

Helsingborg har begåvats med en av Sveriges bästa musikaffärer, Halmén Musik på Drottninggatan. Fantastisk, inte minst för sin fina e-shop.

Genom samarbete med Yamaha Pianocenter, ligger den inte efter när det gäller klaverinstrument.  Visste du förresten att Yamaha har tagit över Bösendorfer, och nu säljer dessa mäster-flyglar?

En annan musikaffär är Beme Musik på Bruksgatan 22, med en helt annan karaktär, och mer fokuserad på gitarrer och andra instrument än på pianon. Vem vet, den kanske passar dig bättre?

Har du dessutom ett ostämt piano i eller nära Helsingborg, hör av dig så kommer pianostämmaren. Skicka mig ett meddelande nedan, och tala om när det passar dig bäst!  /Mårten

Namn (oblig)

E-post (oblig)

Önskemål om tid och annat?

 

Foto: tsaiproject på Flickr